top of page

NEWS

26/04/2018

 

Hierbij de 2de co-headliner voor vrijdag 5 oktober! GAAHLS WYRD !
We zijn ongelofelijk trots dat we Gaahl, een icoon uit de black metal wereld, aan onze affiche kunnen toevoegen. 
Hij komt met zijn band voor een exclusieve Belgische clubshow naar Avelgem! Deze black metal band uit Noorwegen werd in 2015 opgericht door Gaahl ( ex frontman GORGOROTH ) himself.
Je mag dus een setlist vol songs van Gaahl’s periode bij Gorgoroth, Trelldom en God Seed verwachten. Een donkere én legendarische performance verzekerd op vrijdag 5 oktober in Avelgem! 
Ad Majorem Sathanas Gloriam \m/
Photo credits : Hans Van Hoof

26/04/2018

Hierbij onze eerste co-headliner van vrijdag 5 oktober … BELPHEGOR !!
Dat het Oostenrijkse Belphegor niet aan hun proefstuk toe is bewijzen ze keer op keer. Ze touren momenteel met een fantastische show ‘Totenritual’ waarvan Hard Rock Fest als enige in België dit jaar de exclusieve show krijgt.
Wat kan je verwachten van deze top-performance? Het trio uit Salzburg houdt vast aan rauwe tradities die typerend zijn voor black metal. Ze worden genoemd naar de Moabietse god Bääl Peor die staat voor ‘ontuchtige rituelen’. 
Bereid je dus maar voor op een demonische avond vol extremen! \m/

26/04/2018

 

DOnze tweede band voor vrijdag 5 oktober is niemand minder dan THURISAZ!!!
Mooi, groots en enorm agressief zijn de adjectieven om deze Belgische metalband te omschrijven. 
Thurisaz, al 20 jaar een begrip in concertzalen én op festivals, staat bekend om hun steengoede en retestrakke live performances. Door hun combinatie van doom, death én black kan je je verwachten aan een uitdagende en beklijvende atmosfeer! 
Be There! \m/

26/04/2018

 

Hard Rock Fest voegt alvast talent van eigen bodem toe aan de affiche…SAILLE!!! 
Deze Belgische black metal band zal op vrijdag 5 oktober onze Black Friday openen. Je herkent Saille aan hun muzikale handtekening die o.a. getypeerd wordt door het gebruik van klassieke instrumenten. Hun laatste album Gnosis is een echte parel die zowel door pers als publiek goed werd ontvangen.
Weinig Vlaamse bands evenaren het niveau van Saille. Met een erg strak samenspel, afgemeten geluid én beklijvende songs word je uitgedaagd van begin tot eind. \m/

26/04/2018

 

Onze headliner van Hard Rock Fest zaterdag 6 oktober: OSTROGOTH !!!
Het icoon uit de Belgische metalgeschiedenis komt naar Avelgem! Deze metallegende startte in de jaren ’80 met een sterk debuutalbum ‘Full Moon’s Eyes’.
De band werd sterk beïnvloed door melodische old-school metalbands als Judas Priest, Iron Maiden en Scorpions. Als het op kwaliteit aankomt moeten ze zeker niet onderdoen! Ze imponeerden dan ook niemand minder dan James Hetfield (frontman Metallica) die door zijn fan-outing de band meteen naam én faam bezorgde! 
Be prepared for … snoeiharde drums, harmonische melodieën en groovy basslines!
Ostrogothverdomme !! \m/

15/03/2018

 

De vierde band die zal optreden op zaterdag 6 oktober : VANNSTEIN !!
Deze sensationele tribute band komt akelig dicht bij de originele sound én look van RAMMSTEIN. 
De Nederlanders slagen er zelfs in de meest vastberaden Rammstein fan te overtuigen met een lange, knallende performance en een vet podiumdecor. Vannstein werd uitgeroepen tot beste Rammstein-tributeband van de Benelux en Frankrijk! 
Overduidelijk dat deze niet in op de erelijst van Hard Rock Fest kan ontbreken! \m/

13/03/2018

Als derde band op Hard Rock Fest Avelgem op zaterdag 6 oktober: THE ULTIMATE GUNS N’ ROSES TRIBUTE!
Wil je de 100% originele live-show van Guns N Roses ervaren? Dan moet je deze Ultimate Guns N’Roses Tribute op je must-see-list zetten. Met oog voor de kleinste details én een ongeziene overgave is dit een act die je niet zal vergeten. 
Dichter bij ‘the real deal’ dan deze tribute komt het niet! The best sound and look-a like GUNS N ROSES tribute in the world! \m/

08/03/2018

 

De tweede band die zal optreden op Hard Rock Fest Avelgem zaterdag 6 oktober: KORN AGAIN!
Als je als tribute band het volle respect krijgt van de originele band Korn, dan ben je goed bezig! 
De Britse tribute-band speelde vorig jaar al de volledige tent plat tijdens Graspop. Met een fantastische liveshow + een rauwe en agressieve Korn-sound zetten ze een onvergetelijke performance neer! 
Eén van de beste tribute bands ooit! \m/

06/03/2018

 

En hierbij kondigen we de eerste band aan die zal optreden op Hard Rock Fest Avelgem op zaterdag 6 oktober: DEAFCON!
Met een ferme knipoog naar Motörhead kan je van Deafcon uitstraling en rock ’n roll van de bovenste plank verwachten.
Pure rechtaan rechtuit muziek met een herkenbare no-nonsens podium présence.
Deafcon, dat is samengevat “zero bullshit rock 'n roll”! \m/

24/11/2017

 

Hard Rock Fest Avelgem was een waar succes en we wilden als organisatie dan ook graag een deel van de opbrengst nuttig besteden. We kozen ervoor om net zoals vorig jaar €1.000 aan het goede doel Mira te schenken. Mira is een organisatie die minderbedeelde kinderen in Avelgem jaarlijks een fantastisch Sinterklaasfeest bezorgt en met deze gift kan de Sint dit jaar extra gul zijn.\m/

bottom of page